Kysnuté kakaové slimaky

04.04.2024

Táto úžasne jemná a krémová polievka je ideálna pre jarné a letné večere. Príprava je jednoduchá, určite ju zaradíte medzi svojich favoritov hneď po prvom ochutnaní. Potrebujete len niekoľko základných surovín a čerstvú špargľu, najlepšie od vášho miestneho pestovateľa. Polievku dotiahnete k dokonalosti chlebovými krutónmi, čerstvými bylinkami a lyžicou smotany.

Ingrediencie

Na jedlo

v
  • 25 g čerstvé droždie
  • 300 ml vlažné mlieko
  • 500 g hladká múka
  • 1 štipka soľ
  • 150 g kryštálový cukor
  • 100 g zmäknuté maslo
Plnka:
  • 150 g zmäknuté maslo
  • 50 g kakao
  • 50 g práškový cukor

Postup

  • Na prípravu cesta rozdrobíme v malej miske droždie do mlieka so štipkou cukru a vyšľaháme.

  • Vo väčšej miske zmiešame múku so štipkou soli, cukrom, zmäknutým maslom a kváskom, meisime ručne alebo mixérom 6-8 minút.

  • Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Potrieme 100 g zmäkknuté masla, preložíme na tretiny a vložíme späť do chladničky na pol hodiny.


  • Cesto opäť rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, potrieme zvyšným roztopeným maslom (50 g), posypeme práškovým cukrom, kakaom a po dĺžke zrolujeme do rolády. Vzniknutú roládu nakrájame na plátky, opatrne ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 20 minút.

  • Rúru predhrejeme na 200°C a slimáky pečieme asi 15 minút. Podávame posypané trochou práškového cukru.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky