Kysnuté kakaové slimaky
Táto úžasne jemná a krémová polievka je ideálna pre jarné a letné večere. Príprava je jednoduchá, určite ju zaradíte medzi svojich favoritov hneď po prvom ochutnaní. Potrebujete len niekoľko základných surovín a čerstvú špargľu, najlepšie od vášho miestneho pestovateľa. Polievku dotiahnete k dokonalosti chlebovými krutónmi, čerstvými bylinkami a lyžicou smotany.

Ingrediencie
Na jedlo
v- 25 g čerstvé droždie
- 300 ml vlažné mlieko
- 500 g hladká múka
- 1 štipka soľ
- 150 g kryštálový cukor
- 100 g zmäknuté maslo
- 150 g zmäknuté maslo
- 50 g kakao
- 50 g práškový cukor
Postup
Na prípravu cesta rozdrobíme v malej miske droždie do mlieka so štipkou cukru a vyšľaháme.
Vo väčšej miske zmiešame múku so štipkou soli, cukrom, zmäknutým maslom a kváskom, meisime ručne alebo mixérom 6-8 minút.
Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Potrieme 100 g zmäkknuté masla, preložíme na tretiny a vložíme späť do chladničky na pol hodiny.
Cesto opäť rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, potrieme zvyšným roztopeným maslom (50 g), posypeme práškovým cukrom, kakaom a po dĺžke zrolujeme do rolády. Vzniknutú roládu nakrájame na plátky, opatrne ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 20 minút.
Rúru predhrejeme na 200°C a slimáky pečieme asi 15 minút. Podávame posypané trochou práškového cukru.